В Медицинския университет в София (МУ-София) обяви бройките за прием на

...
В Медицинския университет в София (МУ-София) обяви бройките за прием на
Коментари Харесай

МУ в София обяви бройките за прием на първокурсници

В Медицинския университет в София (МУ-София) разгласи бройките за банкет на първокурсници по другите специалности от контролираните специалности за новата образователна година.

Това са местата за образование по държавна поръчка в стратегиите за образователно-квалификационните степени: " Магистър ", " Магистър след добита ОКС Бакалавър ", " Бакалавър " и " Професионален бакалавър ", които следва да бъдат гласувани от Академичния съвет на МУ-София в края на юни, оповестиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

За специалността " Медицина " местата са 179 , за " Дентална медицина " - 91 , а за " Фармация " -  120.

За бакалавърската степен " Медицинска сестра " оптималният брой, който може да одобри университетът, е 220 първокурсници, което е с 35 повече от признатите предходната година .  За акушерки ще могат да се образоват 35 претенденти , а за лекарски асистенти - 37.

В бакалавърската стратегия по " Управление на здравните грижи " приемът е за 12 студенти в постоянно образование и на 20 - в задочната форма. За магистри в същата компетентност, в задочна форма, ще се образоват 40 души. В специалността " Кинезитерапия " университетът ще може да одобри 20 бакалаври в постоянна форма на образование.  

В бакалавърската стратегия на направлението " Обществено здраве " ще бъдат признати 10 студенти постоянно образование и 23-ма задочно, до момента в който магистрите ще са 40 бройки , в задочно образование. В това число влизат няколко специалности, в това число и новата стратегия " Медицински публицистика " . По нея университетът има подготвеност да одобри до 20 претенденти общо по държавна поръчка и в платена форма на образование.  

В степента " Професионален бакалавър ", постоянно образование, приемът е както следва: в специалностите от направлението " Здравни грижи " - 48 (бройките по обособените специалности ще бъдат конкретизирани допълнително), Зъботехник - 50 , Инспектор по публично здраве - 25,  Масажист (с повредено зрение) - 5, Медицински лаборант - 45, Помощник-фармацевт - 55,  Рентгенов лаборант - 45, Рехабилитатор - 45.

Предстоят минимални корекции и разяснения на Академичния съвет в края на месеца. 

Повече информация за всяка компетентност в МУ-София е оповестена на адреса: 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР